(VIDEO) CE SPUNE DR. CRISTIAN ANDREI DESPRE SINGURĂTATEA ÎN CARE A MURIT ACTORUL COSTIN MĂRCULESCU: „Oamenii celebri sunt extrem de singuri!”

Dispariția actorului Costin Mărculescu ridică multe semne de întrebare cu privire la personalitatea și problemele care l-au măcinat pe artist în ultima perioadă a vieții sale. Specialiștii susțin faptul că, în multe cazuri, oamenii celebri ajung să se înstrăineze de prietenii apropiați, din cauza lipsei de încredere.

Jurnalista Cristina Țopescu și actorul Costin Mărculescu sunt două nume cunoscute în România dar, contrar celebrității, aceștia și-au găsit sfârșitul singuri, fără a primi ajutor din partea apropiaților. Felul în care cei doi oameni cunoscuți au murit, aproape tras la indigo, a șocat. Având în vedere notorietatea de care s-au bucurat în timpul vieții, am fi putut crede că, indiferent de problemele pe care le întâmpină, cineva din anturajul lor le-ar fi sărit în ajutor.

Specialiștii sunt însă de o cu totul altă părere și susțin faptul că multe dintre persoanele celebre suferă de singurătate și înstrăinare. „Deși par oameni foarte ocupați, oamenii celebr sunt extrem de singuri și uneori nu știu să facă față serilor îndelungate în care nu-și permit să iasă pentru că nu arată bine sau pentru că nu au pe cineva sincer alături de ei” a explicat medicul Cristian Andrei, la Medika TV. .

Motivația acestei stări reiese din comportamentul pe care oamenii din anturajul celebrităților îl au. De cele mai multe ori, aceștia se folosesc de renumele celor pe care îi cunosc în interes personal. „Atunci când ai succes apare și ipocrizia în societate, oamenii pretind că îți sunt prieteni, dar de fapt ei se alătură celebrității tale și vor să se folosească de ea, să iasă cu tine, să fie văzuți cu tine în societate și de fapt nu-ți oferă o viață autentică din punct de vedere social ” a mai spus medicul Cristian Andrei.

Oamenii celebrii care suferă în tăcere, trebuie însă să se apropie de cei pe care-i simt alături, sunt de părere specialiștii. Iar acești oameni ar putea să ajute celebritățile în impasul emoțional pe care-l resimt. „Oamenii din jur trebuie să facă ceva pentru că de fapt sistemul tău psihic se va fi adaptat la o situație cronică nefavorabilă pe care o ai, așa cum ne adaptăm la mirosurile, pe care nu le mai simțim, așa cum e adaptăm la boli cronice pe care le considerăm un fapt de viață dat. Cei din jur însă au ochiul mai limpede și ar putea să observe că am încetinit activitatea noastră, că nu mai suntem atât de comunicativi sau de eficienți, că inspirația noastră s-a diminuat, că pur și simplu nu mai arătăm așa cum arătam în urmă cu ceva timp. Iar acești oameni, noi cei din jur, suntem datori să-i vorbim celuilalt ca o oglindă vorbitoare, care-i spune omului respectiv uite, îmi apari așa. Vreau să-mi vorbești să pot face ceva pentru tine și una dintre cele mai bune metode ca să intervii pentru a ajuta un astfel de om, nu este neapărat să te oferi să-l ajuți și să-l compătimești. De foarte multe ori este util să-i ceri tu lui ajutorul într-o chestiune care îi stă în competență, îi stă în posibilități și asta îl înviorează, destul de mult pe acel om” a precizat medicul Cristian Andrei.

Profilul emoțional al vedetelor

A fi în lumina reflectoarelor nu este la îndemâna oricui. Specialiștii vorbesc despre sacrificiile pe care vedetele sunt obligate să le facă pentru a ieși în evidență și avea succes la public. Misiunea este ingrată și greu de suportat, tocmai de aceea multe celebrități suferă derapaje emoționale care le aduc sfârșitul în singurătate.

Profilul vedetelor din ultimul timp este profilul omului care exagerează, care iese în evidență prin ceva contrastant, prin ceva controversat. Lucrul acesta, a fi controversat, este extrem de obositor pentru viața socială și emoțională a unei persoane. Trebuie tot timpul să inventezi lucruri să dai, de exemplu, toată lumea știe că în calitate de vedetă tu ești obligat de administratorul imaginii tale să produci mici scandaluri în mass-media, să se scrie despre tine că ai pierdut ceva, că ai un conflict cu cineva, dar nu este ceva grav sau adevărat, însă trebuie să se scrie despre tine și de multe ori inventezi, simulezi probleme de viață și excese de ale tale, când de fapt ești un om banal, căruia i se spune ce are de făcut și viața ta nu este atât de interesantă pe cât o cred cei care îți sunt fani” a mai spus medicul Cristian Andrei.

Tags: , , , ,

Ți-ar putea plăcea