Ce spune Vasile Ciurchea, directorul CNAS, despre legea care permite asiguratului să acceseze lista cu deconturi efectuate în numele lui

Invitat, în premieră, la emsiunea Medika Special, Vasile Ciurchea, noul director al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, a discutat despre inițiativa legislativă care permite pacienților asigurați să acceseze lista de deconturi, făcute în numele lor.

Aceștia ar trebui să primească de la CNAS o listă în care se precizează ce servicii medicale a accesat, ce medicamente sau dispozitive medicale și ce materiale sanitare a folosit.

”Sunt absolut de acord cu această inițiativă, cu punerea cheltuielilor pe masă pentru fiecare pacient, manevră investigație, inclusiv costul serviciilor personalului medical. În cazul în care asiguratul ne semnalează că nu a efectuat niciun serviciu medical și totuși a fost decontat, în numele său, ne adresăm furnizorului de servicii medicale și dacă acesta confirmă, ne adresăm organelor competente pentru a elucida problema după toate regulile și legile aferente. Fără o cercetare, nu putem spune că acest servciu a fost fictiv”, a declarat pentru Medika TV, Vasile Ciurchea, directorul CNAS.

Tags: , , , ,

Ți-ar putea plăcea

De interes