Ce sunt calculii coraliformi și cum afectează rinichii?

Specialiștii susțin faptul că există mai multe tipuri de pietre la rinichi care pot provoca simptome la nivelul organisumului. Cele mai periculoase sunt însă calculii coraliformi.

„Mai periculoase sunt cazurile în care un calcul se dezvoltă fără să dea simptomatologie în interiorul rinichiului și ajunge să degradeze, să distrugă complet rinichiul fără ca pacientul să știe. Avem încă asemenea situații, în care pacienții vin cu rinichii distruși de calculi. Este vorba despre calculii coraliformi, care pot ajunge să dea complicații infecțioase importante” susține dr. Gheorghe Niță, medic primar urolog, Doctor în Științe Medicale.

Pacienții care au astfel de pietre la rinichi aproape că nu își dau seama că se confruntă cu această problemă medicală. Simptomele apar mai târziu, când sănătatea rinichilor este puternic afectată.

„Acești calculi sunt periculoși pentru că nu dau simptomatologie în evoluție sau dacă o dau o dau prea târziu. Pacientul nu se prezintă în timp util la medic și poate ajunge cu distrugerea rinichiului” mai spune dr. Gheorghe Niță, medic primar urolog, Doctor în Științe Medicale.

Tags: ,
Ți-ar putea plăcea