CEA MAI EFICIENTĂ METODĂ DE DEZINFECTARE PENTRU SĂLILE DE CLASĂ. Varianta, dezvăluită de un reputat cercetător român

Cercetătorul Radu Ciornei, doctor în în imunologie, microbiologie şi genetică moleculară, spune că, odată cu începerea unui nou an școlar, în unitățile de învățământ nu ar trebui folosit dezinfectant. Soluția cea mai la îndemână și eficientă ar fi, spune cercetătorul, folosirea lămpilor cu ultraviolete, care ucid 98 la sută dintre virusuri și bacterii, inclusiv noul coronavirus.

„Această boală de care ne temem cu toții este o boală cu transmitere aerogenă și este foarte important să ne amintim cu toții că în momentul în care ne pleacă la școală copiii încep îmbolnăvirile: răceli, norovirus, o gastro-enterită, vine gripa. S-a măsurat lucrul acesta și să știți că un copil în timpul unui an școlar face, în medie, 12 îmbolnăviri bacteriene sau virale care se traduc într-un număr foarte mare de absențe de la școală și, în plus, sunt și orele de absență ale părinților care primesc cu generozitate doza aceea infectantă și stau acasă în concediu.Când copiii sunt mici părinții stau acasă pentru că trebuie să aibă grijă de copilul bolnav. Haideți să punem lămpi cu ultraviolete în clase. Dacă se dorește, se pot amplasa lămpi fixe în două colțuri de clasă sau în maxim patru colțuri de clasă ceea ce ar costa cam 4000 de lei pe clasă. O lampă mobilă cu ultraviolete ieftină, dar care funcționează, omoară și virușii și bacteriile și curăță aerul, ozonifică aerul, în 15 minute omoară 98 la sută dintre bacterii și virușii din aer”, a spus Radu Ciornei într-un interviu acordat newsbucovina.ro.

Cercetătorul sucevean propune ca varianta de folosire a lămpilor cu ultraviolete să fie aplicată în primul rând în județul Suceava.

 „Soluția este la îndemâna tuturor. O asemenea lampă, în timp de 15 minute, dacă este pusă să funcționeze între ore, omoară aproape toți virușii și toate bacteriile din clasă și face un mediu foarte sigur pentru copii”, a mai spus specialistul.

Tags: , , , , , , ,

Ți-ar putea plăcea