CELE MAI NOI TRATAMENTE CARE SUNT APLICATE CU SUCCES ÎN CAZURILE DE COVID-19. Oamenii de știință caută noi combinații terapeutice pentru a învinge boala

Eforturile oamenilor de știință de a găsi un medicament potrivit pentru tratarea COVID-19 sunt departe de a se încheia. De la o zi la alta aceștia încearcă alte combinații terapeutice în speranța că ar putea descoperi tratamentul salvator pentru omenire.

În momentul de față, studiul privind antiviralul Remdesivir dezvoltat în Statele Unite ale Americii a intrat într-o nouă etapă. Deși medicamentul a cărui administrare se face intravenos este considerat eficient în lupta cu COVID-19, el nu oferă o protecție sigură pentru pacienți. Tocmai de aceea oamenii de știință încearcă acum să-l combine cu alte medicamente astfel încât să-i sporească eficiența.

Potrivit publicației New York Times, Administrația pentru Alimente și Medicamente din Statele Unite ale Americii a elaborat un nou studiu prin care încearcă să combine Remdesivirul cu beta inferferonul. Oficialii instituției caută prin acest studiu să reducă și zilele de spitalizare pentru pacienții internați. Remdesivir reduce perioada de spitalizare a pacienților aflați în stare gravă cu până la 4 zile.

Pentru acest studiu se vor folosi 1000 de pacienți care vor primi Remdesivir în combinație cu beta interferon.

Între timp, alte studii scot la iveală faptul că Nifedipina, medicament folosit pentru tratarea bolilor cardiovasculare, își dovedește eficiența în cazul pacienților care dezvoltă hipertensiune arterială provocată de COVID-19. De asemenea, acest medicament ar avea efecte benefice și în ceea ce privește reducerea riscului mortalității cauzată de COVID-19 și ar preveni dezvoltarea unor forme grave de boală, din cauza cărora mulți pacienți ajung pe paturile de terapie intensivă.

Tags: , , , , , , ,
Ți-ar putea plăcea