Centrul digital de training în tratamentul minim-invaziv și intervențional, în cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București 

În cadrul unui program cu finanțare europeană, Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București a reușit realizarea unui centrul digital de training în tratamentul minim-invaziv și intervențional. Scopul acestui proiect este de a dezvolta competențele digitale pentru studenții UMF „Carol Davila”. 

„Printre obiectivele proiectului se regăsesc dezvoltarea competențelor digitale și îmbunătățirea abilităților clinice pentru 8.000 de participanți – studenți, masteranzi, doctoranzi și medici rezidenți, utilizându-se instruirea prin simulare medicală în următoarele specialități: Radiologie intrevențională, Neuroradiologie intervențională, Cardiologie intervențională, Chirurgie vasculară, Chirurgie generală, Chirurgie pediatrică, Urologie, Obstetrică-ginecologie, Gastroenterologie, Pneumologie, Urologie, Ortopedie” potrivit unui comunicat al UMF „Carol Davila”.

Până la data de 31 Decembrie 2025 vor fi organizate peste 100 de cursuri, ateliere de lucru, demonstrații, inclusiv cu transmitere online, cu diferite teme, precum: chirurgie laparoscopică, chirurgie robotică, ecografie generală, ecocardiografie, endoscopie digestivă, ERCP, eco-endoscopie, bronhoscopie, histeroscopie și proceduri endovasculare.

Centrul Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” a început deja susținerea activităților prin simulare medicală din cadrul proiectului. Primul atelier va a vizat specialitatea Obstetrică – Ginecologie și a avut ca temă “Noțiuni de bază în laparoscopie ginecologică”. 

Tags: , ,
Ți-ar putea plăcea
De interes