Cercetătorii israelienii anunță surpriza epidemiei COVID 19

Cercetătorii israelini susțin că sunt pe punctul de a fabrica primul vaccin împotriva coronavirusului. Tratamentul cu care ar putea fi combătut temutul virus ar putea fi gata în câteva săptămâni și disponibil în 90 de zile, dacă totul va merge conform planului oamenilor de știință din această țară, anunță Jerusalem Post, care îl citează pe ministrul israelian al Științei și Tehnologiei, Ofir Akunis.

“Felicitări MIGAL pentru această descoperire impresionantă. Sunt încrezător că vor exista progrese rapide suplimentare, ceea ce ne va permite să oferim o soluție eficientă pentru amenințarea globală a coronavirusului”, a spus Akunis.

MIGAL este o organizație de cercetare situată în Galileea, specializată în domeniile biotehnologiei, științelor mediului și agriculturii.

Cercetătorii MIGAL au explicat că după ce au secvențiat ADN-ul covid-19, l-au examinat și au constatat că coronavirusul de păsări de curte are o asemănare genetică puternică cu coronavirusul uman și că folosește același mecanism infecție, ceea ce crește probabilitatea obținerii unui vaccin eficient într-un timp foarte scurt.

„Suntem în mijlocul acestui proces și sperăm că în câteva săptămâni vom avea vaccinul în mâinile noastre”, au tramsmis apoi oamenii de știință.

În Israel, un nou caz de coronavirus a fost confirmat joi. Este vorba despre un bărbat care a călătorit în Italia și care a revenit în Israel la începutul acestei săptămâni.

Tags: , ,
Ți-ar putea plăcea
De interes