Cifrele zilei, evoluție negativă. Numărul cazurilor grave a crescut din nou!

România continuă să înregistreze un număr mare de cazuri noi de infecții cu noul coronavirus. Mult mai îngrijorător este însă faptul că numărul bolnavilor în stare gravă a crescut, în timp ce numărul deceselor se menține ridicat.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 1.639 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2.

Municipiul București continuă să raporteze cele mai multe cazuri din țară. În ultimele 24 de ore au fost confirmați cu coronavirus 281 de pacienți din București. Urmează județele Galați – 83, Constanța și Bacău, la egalitate, cu câte 82 de cazuri, și Iași cu 77 de cazuri.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 482 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

În ceea ce privește decesele, 4.591 de persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat de la începutul pandemiei. Dintre acestea, 41 au murit în ultimele 24 de ore.

Este vorba despre 25 bărbați și 16 femei care erau internați în spitalele din Alba, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Brașov, Călărași, Caraș-Severin, Constanța, Covasna, Dolj, Gorj, Harghita, Hunedoara, Iași, Maramureș, Mureș, Neamț, Prahova, Satu Mare, Suceava, Timiș, Tulcea, Vaslui, Vrancea, Ilfov și Municipiul București.

Dintre acestea, 2 decese au fost înregistrate la categoria de vârstă 30-39 de ani, 2 decese la categoria de vârstă 40-49 de ani, 8 decese la categoria 50-59 de ani, 11 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 9 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 9 decese la categoria de peste 80 de ani.

38 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, 2 pacienți decedați nu au prezentat comorbidități, iar pentru 1 pacient decedat nu au fost raportate comorbidități până în prezent.

În ceea ce privește numărul bolnavilor din spitale, acesta a ajuns la 7.136, din care 506 sunt internați la ATI. 

Potrivit Grupului de Comunicare Strategică, în ultimele 24 de ore s-au făcut 24.278 de teste, din care 15.314 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 8.964 la cerere. De asemenea, de la ultima informare făcută de GCS, au fost raportate și rezultatele a 425 teste prelucrate anterior ultimelor 24 de ore și transmise până la data de 24 septembrie.

Tags: , , , , , , , , , ,

Ți-ar putea plăcea