Cinci ruși, uciși de un incendiu pornit de la un ventilator din terapia intensivă a spitalului din Sankt Petersburg

Un incendiu izbucnit la un spital din St Petersburg a ucis cinci pacienți cu coronavirus într-o unitate de terapie intensivă. Aparent, incendiul a pornit de la un scurtcircuit al unui ventilator, au raportat agențiile de știri ruse, citate de BBC.

Focul a fost stins rapid și 150 de persoane au fost evacuate din spital, dar nu e clar câte persoane au fost rănite. Toți pacienții care au murit erau conectați la ventilatoare.

“Ventilatoarele lucrează în limitele lor. Indicații preliminare sunt că a fost supraîncărcat și a luat foc, iar aceasta a fost cauza”, a declarat pentru agenția de știri Interfax o sursă din cadrul departamentului de urgențe din St Petersburg.

Site-ul de știri NTV al Rusiei raportează că incendiul nu s-a extins dincolo de o mică secție COVID-19 de la etajul șase al spitalului. Acesta citează medicii, spunând că un scurtcircuit a determinat un ventilator „să explodeze literalmente” din cauza concentrației de oxigen, iar secția s-a umplut de fum, care a sufocat pacienții.

O sursă de poliție citată de agenția de știri Tass a spus că ventilatorul care a luat foc este nou – a fost instalat chiar luna aceasta – și a fost fabricat de uzina Ural din Rusia.

St. Petersburg a înregistrat până acum peste 8.000 de cazuri de COVID-19, cu mult mai puține decât Moscova, unde rata de infecție continuă să crească la peste 10.000 de cazuri noi zilnic.

Anchetatorii de stat au început o investigație pentru a stabili dacă a fost o neglijență criminală – fie în proiectarea și fabricarea ventilatorului, fie în măsurile de prevenire a incendiilor din spital.

Tags: , , ,

Ți-ar putea plăcea

De interes