Cine e vinovat pentru valul de intoxicaţii grave apărute după deratizări

Unele acţiuni de dezinfecţie sau dezinsecţie au devenit, în România de astăzi, pericol de moarte, la propriu. Aşa s-a întâmplat anul trecut la Timişoara unde într-un cămin din strada Mioriţei un copil a murit după o activitate de dezinsecţie. Cazul de la Timişoara e încă în anchetă, dar între timp, la Arad zeci şi zeci de copii au ajuns de urgenţă la spital după ce la Şcoala Generală s-a făcut, de asemenea, dezinsecţie.

În final pentru ca situaţia să devină alarmantă, la Şcoala 133 din Sectorul 4, alte zeci de copii au ajuns pe mâna cadrelor medicale după o dezinsecţie combinată cu o dezinfecţie. Primăria Sectorului 4, beneficiara acţiunii de la
Şcoala 133, a explicat prin vocea edilului-şef, Daniel Băluţă, că a reziliat contractul cu firma de deratizare, dar esenţa problemei rămâne ca şi întrebare: cine răspunde pentru suferinţele oamenilor după acest val de intoxicaţii?

Unele răspunsuri au fost date de invitaţii emisiunii Medika Special de miercuri seară, cei prezenţi în platou, anume preşedintele S.N.P.P.C. Dumitru Coarnă şi avocatul Adrian Cuculis, au explicat că totul pleacă de la faptul că nimeni nu controlează cu adevărat zona prestatorilor de servicii din piaţa deratizărilor.

https://www.facebook.com/MedikaTVChannel/videos/654042105332878/
Tags: , , , , ,

Ți-ar putea plăcea