CINE FACE RAPORTĂRILE? Un parlamentar cere desecretizarea componenței Grupului de Comunicare Strategică

De la începutul pandemiei, când a fost constituit Grupul de Comunicare Strategică, singurul abilitat să comunice tot ce este legat de cazurile de COVID 19, au fost înregistrate mai multe erori. Unele mai mari, altele mai mici. De pildă au existat decese raportate de două ori, decese antedatate, erori legate de comorbiditățile unor victime ș.a.m.d. De fiecare dată, GCS a revenit cu o erată.

Cel mai recent caz a fost înregistrat în week-end, când s-au raportat 325 de cazuri noi de infecții cu SARS-CoV2 la 1800 de teste efectuate, ceea ce ar fi însemnat o rată de infectare fără precedent, de aproape 20%. Ulterior, GSC a revenit și a transmis că de fapt era vorba despre 12.000 de teste, nu 1800.

Revoltat de cea mai recentă gafă de comunicare, un parlamentar îi cere premierului Ludovic Orban desecretizarea celor care raportează numărul de bolnavi COVID 19.

Viceliderul deputaţilor PSD, ieşeanul Silviu Macovei, spune într-un comunicat de presă că „necunoscuţii dar inconştienţii şi incompetenţii din Grupul de comunicare strategică-GCS (da, acei invidizi anonimi care tot anunţă cazurile de COVID 19) au făcut o gafă monumentală pentru care ar trebui demişi, asta dacă PNL nu i-ar ţine la secret din motive obscure! Mai mult, când au anunţat grozăvia asta, tot oficialii guvernamentali liberali au anunţat că „nu s-au putut colecta rezultatele de la 12 laboratoare din ţară”! Păi, de ce aţi mai dat publicităţii datele dacă nu aveaţi toate rezultatele??”.

Parlamentarul ieşean crede că prin erorile de comunicare se poate crea panica în mod inutil. Silviu Macovei îi cere primului ministru să răspundă la o serie de întrebări:

„Gluma aceasta morbidă cu Grupul de comunicare strategică trebuie să înceteze! Solicit premierului Ludovic Orban să comunice public IMEDIAT următoarele:

Cine sunt membrii acestui Grup de comunicare strategică şi ce competenţe au ei?

Care este cadrul legislativ în baza căruia aceştia sunt anonimi?

– În ce cuantum este remuneraţia lunară sau pe şedinţă a acestor membri?

Cine sunt cei responsabili de informarea eronată de sâmbătă care a stârnit panică în rândul populaţiei? Solicit demiterea IMEDIATĂ a acestora!

Care sunt procedurile şi algoritmii de calcul şi comunicare a numărului de cazuri noi?

De ce se raportează doar numărul de testări, nu şi numărul de persoane testate?”, se arată în comunicatul de presă semnat de deputatul Silviu Macovei.

Tags: , , , , ,

Ți-ar putea plăcea