CNCAV: Rata de infectare cu SARS-CoV-2 s-a dublat în mai multe state europene

Rata de infectare cu noul coronavirus s-a dublat în mai multe state europene, anunţă Comitetul Naţional pentru Coordonarea Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19.

Cu o lună în urmă, în majoritatea Europei incidenţa cazurilor era fie în stagnare, fie în scădere, câteva excepţii fiind în Rusia, Portugalia şi UK. În momentul actual, Europa este în creştere a incidenţei, majoritatea ţărilor fiind în creştere cu până la 200%”, arată CNCAV într-o postare pe pagina de Facebook  RO Vaccinare.

Cu ajutorul unor grafice, este prezentată evoluţia mediei ultimelor 7 zile a numărului de infectări.

“În prima imagine, graficele reprezintă incidența numărului de cazuri: diferența procentuală a numărului de cazuri a ultimelor 14 zile raportat la numărul de cazuri a 14 zile precedente acestora. Mai exact, rata de creștere / scădere din 2 în 2 săptămâni.

Culorile:

-bleu și albastru reprezintă stagnare – scădere

-roz și roșu: creștere de până la 200% (roșu închis)

Partea de jos a imaginii (graficele):

– reprezintă evoluția în dinamică a mediei ultimelor 7 zile a numărului de cazuri, normalizată la 1 milion de locuitori.

– creșterea cea mai mare este în Cipru, urmată de UK și Olanda;

în Europa a crescut incidența cazurilor de aprox. 3,4 ori în 19.07.2021, comparativ cu o lună în urmă”,  explică CNCAV.

Specialiștii spun că vaccinarea rămâne cea mai la îndemână soluţie de protecţie. Vaccinul reduce riscul de infectare, de transmitere a virusului, de spitalizare și de deces, mai precizează CNCAV.

Tags: , , ,
Ți-ar putea plăcea
De interes