Cocktail-urile de substanțe periculoase care distrug sănătatea copiilor. Medicii depistează în organismul lor și câte trei, patru substanțe 

Consumul de substanțe interzise în rândul tinerilor a crescut semnificativ în ultima perioadă. Medicii susțin faptul că atunci când ajung la camerele de gardă ale spitalelor descoperă faptul că în corpul adolescenților sunt cel puțin trei sau patru substanțe pe care aceștia le-au consumat. 

„Identificăm substanțe multiple. De cele mai multe ori testele făcute în Unitatea de Primiri Urgențe ies pozitive mai mult de două, trei substanțe în urma examenului toxicologic. Urmate de cannabis, de opioide, benzodiazepine, dar în general sunt substanțe multiple” a explicat, la Medika TV, dr. Florina Rad, medic primar psihiatrie pediatrică la Spitalul „Prof. Dr. Alexandru Obregia” din Capitală. 

Unele dintre aceste substanțe sunt atât de nou apărute încât ele nu pot fi depistate de aparatele cu care se fac analize medicale adolescenților consumatori. „ De multe ori avem la camera de gardă avem pacienți care în urma examenului clinic au o stare modificată și bănuim consumul de anumite substanțe , iar pacientul ne confirmă acest lucru, dar aceste substanțe nu pot fi încă identificate cu testele toxicologice actuale. Este vorba despre substanțe noi psihoactive care nu pot fi încă depistate, dar care au aceleași efecte ca cele pe care le putem depista. Aparatele noastre  pot depista doar 10 tipuri de substanțe, chiar și acele substanțe de sinteză, pentru că în ultima perioadă remarcăm și acest lucru, că adolescenții consumă produse de sinteză” a mai spus dr. Florina Rad. 

Tags: , , ,
Ți-ar putea plăcea