COLECTIV, PRIMELE IMAGINI, FĂRĂ NUMĂR DE ÎNREGISTRARE

Imaginile din primele minute ale intervenției de la Colectiv au stârnit dezbateri aprinse și au ridicat întrebarea cum a fost posibil ca vreme de 4 ani să fie „uitate” într-un sertar din birourile MAI. Într-o intervenție în direct la Medika Special, jurnalistul Cătălin Tolontan, cel care a făcut publice aceste imagini, a declarat că le-a obținut de la un ofițer ISU, nemulțumit de felul în care au decurs investigațiile legate de tragedia de la Clubul Colectiv.

La intervențiile Pompierilor, un angajat al MAI filmează felul în care se desfășoară acestea și imaginile sunt difuzate public. Așa s-a întâmplat și în cazul intervenției de la MAI, dar numai pe jumătate. Angajatul MAI a filmat intervenția, surprinzând momentele cheie din prima parte a acesteia, dar acestea nu au fost trimise nici către public, nici către organele de anchetă care ceruseră toate înregistrările din seara respectivă.

În intervenția telefonică din cadrul emisiunii Medika Special, jurnalistul Cătălin Tolontan, a precizat că această înregistrare nu numai că nu a respectat traseul obișnuit al înregistrărilor de acest tip, dar nici măcar nu a primit un număr de înregistrare. Potrivit declarațiilor oficiale ale angajaților MAI, doar 5 angajați ai ISU știau de existența lor și au văzut aceste imagini. Raed Arafat, șeful Departamentului de Urgență, demnitarul care a întocmit un raport oficial legat de intervenția din seara de 30 octombrie 2015, nu a văzut aceste imagini, potrivit declarațiilor sale și ale actualilor șefi ai Inspectoratului General pentru Situații de Urgență.

Doctorul Marian Stamate, medic primar ORL la Spitalul Colțea, a povestit tot în cadrul emisiunii Medika Special că în seara tragediei era de gardă și că a văyut cu ochii lui haosul acțiunii de salvare. A povestit cum anume accesul ambulanțelor către spitale a fost îngreunat. Declarația sa, dar și analiza imaginilor, integral, aici:

https://www.facebook.com/MedikaTVChannel/videos/1051127365278991/

Ți-ar putea plăcea