Colegiul Medicilor din România, critici dure la adresa ministrului Sănătății: „Este nevoie de o nouă lege a malpraxisului!”

Colegiul Medicilor din România a transmis un punct de vedere oficial cu privire la declarațiile publice ale ministrului Sănătății, Alexandru Rafila, cu privire la modificările care ar trebui aduse legii malpraxisului.

Reprezentanții CMR susțin faptul că s-au făcut mai  multe demersuri în acest, dar „fără un progres real”. Mai mult, organizația l-a critat pe Rafila, precizând faptul că ori nu cunoaște demersurile CMR, ori dorește să dezinformeze medicii și populația.

„Colegiul Medicilor din România (CMR) și-a asumat un rol activ în susținerea și promovarea unei legislații adecvate privind malpraxisul medical, având în vedere impactul semnificativ pe care acesta îl are asupra sistemului de sănătate și asupra societății (…) Demersul privind inițierea, redactarea și promovarea unei noi legi a malpraxisului medical, care vizează, implicit, și polița de malpraxis, este expus integral, aici: https://www.cmr.ro/legea-malpraxis. Acest proiect făcut public în toamna anului trecut este cu atât mai important în contextul unei presiuni exercitate constant asupra profesiei medicale, atât din perspectiva riscului de malpraxis, cât și din punct de vedere al menținerii unui standard înalt de calitate a actului medical”, au reprezentanții Colegiului Medicilor din România, într-un comunicat de presă.

În 2022, Ministerul Sănătății a înființat un grup de lucru în care au fost incluse toate organizațiile profesionale, inclusiv cele care apără interesele asistenților medicali. Grupul de lucru a avut ca obiectiv tocmai legea malpraxisului, dar rezultatele acestui grup de lucru se lasă încă așteptate.

Mai mult, Colegiul Medicilor din România a transmis încă din 2023, un proiect de lege către Ministerul Sănătății, dar fără un progres real în ceea ce privește adoptarea sau implementarea proiectului, potrivit profit.ro.

Reprezentanții Colegiului Medicilor din România mai transmit faptul că actuala legislație a malpraxisului trebuie modificată pentru că este „profund ineficientă”.

Tags: , , ,
Ți-ar putea plăcea