Colegiul Medicilor din România recomandă vaccinarea împotriva COVID-19

Autorizarea vaccinului Pfizer de către Agenția Europeană pentru Medicamente este salutată de Colegiul Medicilor din România, care lansează un apel către autorități să asigure derularea în condiții bune a campaniei de vaccinare împotriva COVID-19.

Specialiștii din sănătate, reuniți în Colegiul Medicilor, spun că vaccinarea reprezintă singura soluție pentru a pune punct pandemiei.

”Această autorizare era așteptată de mult timp de către comunitatea științifică națională, corpul medical și populație, reprezentând o speranță de limitare a răspândirii pandemiei produsă de virusul SARS-CoV-2 și reîntoarcerea la normalitate.

Profesioniștii din domeniul sănătății reprezintă segmentul din populație cel mai puternic afectat de consecințele pandemiei, plătind un tribut dureros în lupta cu pandemia. Cu toate acestea, am fost mereu în prima linie acordând îngrijiri medicale, dar și empatie și compasiune pacienților și familiilor suferinde. Resimțim în acest fel pe deplin povara acestei boli nemiloase.

Vaccinarea este cea mai bună opțiune pe care o avem în acest moment la dispoziție pentru a lupta cu această pandemie”, a transmis prof. dr. Daniel Coriu, președintele Colegiului Medicilor din România, citat într-un comunicat de presă al CMR.

Totodată, Colegiul Medicilor din România  recomandă corpului medical să se informeze din surse autorizate pentru a decide în cunoștință de cauză să se vaccineze precum și pentru a informa corect și complet populația.

Colegiul Medicilor din România salută angajamentele asumate pentru livrarea în România, în cel mai scurt timp posibil, a primelor doze de vaccin, precum și continuarea transporturilor regulate care să asigure vaccinarea populației – cadre medicale și populație generală – într-un interval optim de timp.

În acest sens, Colegiul Medicilor din România lansează un apel către autorități să asigure derularea în condiții bune a acestei campanii de vaccinare fără precedent, ce se anunță o adevărată provocare din punct de vedere logistic și își oferă întreg sprijinul, în limitele competențelor sale.

Colegiul Medicilor din România va urmări și deciziile viitoare ale autorităților de resort privind noi vaccinuri care să contribuie la oprirea COVID-19 și de asemenea își reafirmă sprijinul în oferirea de informații corecte, bazate pe dovezi științifice, referitoare la această pandemie”,  se mai arată în comunicat.

Tags: , , , ,

Ți-ar putea plăcea