Comitetul Național pentru Situații de Urgență propune restricții în mai multe stațiuni montane din țară! Interdicțiile de circulație, valabile de la ora 22.00

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat astăzi o hotărâre prin care se propune prelungirea stării de alertă pe teritoriul României.

De asemenea, CNSU propune modificarea intervalului orar în care este restricționată deplasarea în afara locuinței. CNSU a propus ca interdicția sa fie valabilă în intervalul orar 22.00-05.00, așa cum anunțase încă de ieri președintele Klaus Iohannis.

Totodată, CNSU propune limitarea gradului de ocupare a spațiilor de cazare din cadrul structurilor de primire turistică la cel mult 70% din capacitatea maximă a acestora, pentru spațiile de cazare dispuse în zonele în care se practică schiul sau alte sporturi de iarnă. Este vorba despre Azuga, Bușteni și Sinaia din județul Prahova, Băile Tușnad, Borsec, Băile Homorod, Harghita-Băi din județul Harghita, Borșa și Cavnic din județul Maramureș, Poiana Brașov, Predeal și Bran din județul Brașov, Sovata din județul Mureș, Vatra Dornei din județul Suceava, Voineasa din județul Vâlcea, Zona Borlova-Muntele Mic, comuna Turnu Ruieni din județul Caraș Severin, Arieșeni din județul Alba, Durău din județul Neamț, Novaci-Rânca din județul Gorj, Păltiniș din județul Sibiu,  Stâna de Vale din județul Bihor, Straja din județul Hunedoara.

Pentru a fi aplicată, hotărârea trebuie să fie adoptată de Guvern. Aceasta ar urma să intre în vigoare începând cu data de 14 martie.

Hotărârea CNSU și anexa acesteia pot fi descărcate de mai jos.

Tags: , , ,

Ți-ar putea plăcea