Compania Moderna a început testele pentru un vaccin antigripal bazat pe tehnologia ARN mesager

Compania americană Moderna a anunțat că a început prima fază a testelor clinice pentru un vaccin antigripal, bazat pe tehnologia ARN mesager. Este vorba despre aceeași tehnologie pe care compania a folosit-o și la dezvoltarea vaccinului împotriva COVID-19.

În prima fază a studiului, în teste sunt incluși 180 de adulți. Testele urmăresc siguranța serului și intensitatea răspunsului imunitar.

mRNA-1010 este numele serului aflat în teste, iar acesta ar putea fi un prim pas pentru apariția unei noi generații de vaccinuri împotriva gripei.

“Suntem încântați că am început acest studiu de faza 1/2 a mARN-1010, primul nostru candidat mRNA de vaccin gripal sezonier. Ne așteptăm ca acesta să fie o componentă importantă a viitoarelor noastre vaccinuri respiratorii”, a declarat Stéphane Bancel, director executiv al Moderna, citată într-un comunicat de presă al companiei.

“Vaccinurile combinate respiratorii sunt un pilon important al strategiei noastre generale de vaccin ARNm. Credem că avantajele vaccinurilor ARNm includ capacitatea de a combina diferiți antigeni pentru a proteja împotriva mai multor virusuri și capacitatea de a răspunde rapid la evoluția virusurilor respiratorii, cum ar fi gripa, SARS-CoV-2 și RSV. Viziunea noastră este de a dezvolta un vaccin combinat ARNm, astfel încât oamenii să poată primi câte un vaccin pentru o protecție de eficacitate ridicată împotriva celor mai problematici viruși respiratorii. Așteptăm cu nerăbdare să avansăm modalitatea noastră principală de vaccinuri profilactice ARNm, astfel încât să putem continua să avem un impact asupra sănătății publice globale”, a mai spus Bancel.

Vaccinurile antigripale folosite în prezent folosesc virusuri inactivate, care nu mai au capacitatea de a declanşa o infecţie, dar care pot provoca un răspuns al sistemului imunitar.

Tags: ,

Ți-ar putea plăcea