Complicațiile frecvente ale hipertensiunii arteriale. Medicul Rareș Nechifor: „Poate provoca multe afecțiuni”

Hipertensiunea este o boală atipică pentru că, de cele mai multe ori, se instalează fără simptome specifice. Pacienții află că se confruntă cu această problemă medicală abia când ajung la medic, pentru cu totul alte investigații. 

Hipertensiunea poate afecta o multitudine de organe din corpul nostru, explică medicii. „O valoare a presiunii sângelui peste valoarea normală se cheamă hipertensiune. Ea are consecințe multiple, sunt afectate vasele de sânge câr și inima, și ulterior alte organe. Deși este o afecțiune discretă, care nu mereu supără, poată să afecteze mult” a declarat, la Medika TV, dr. Rareș Nechifor, medic primar specializat în proceduri de radiologie intervențională.

Totodată, această problemă medicală este sursa altor patologii ce pot avea consecințe grave asupra stării noastre de sănătate. „Complicațiile sale sunt multiple poate să provoace accident vascular cerebral, poate să provoace și infarct. Poate provoca chiar și insuficiență renală. Ideal ar fi ca valoarea sistolică să nu treacă de 13, 14” a mai spus dr. Rareș Nechifor. 

Ideal ar fi ca fiecare dintre noi să avem un stil de viață prin care să prevenim apariția hipertensiunii arteriale. 

Tags: , , , , ,
Ți-ar putea plăcea
De interes