Complicațiile osteoporozei, explicate de specialiști, la Medika TV

Osteoporoza este o afecțiune des întâlnită la persoanele trecute de vârsta de 50 de ani. Fără un tratament adecvat, boala poate crea probleme serioase, pentru că afectează structura coloanei vertebrale. 

„Complicațiile bolii sunt fracturile și din cauza asta ajungem la medic. Ele pot să fie de mai multe feluri, cel mai des întâlnite sunt fracturile vertebrale sau tasările vertebrale. Spre deosebire de oasele lungi unde există o deplasare a fragmentelor osoase, ceea ce se întâmplă la nivelul vertebrelor este practic o turtire a vertebrei. Este ca și cum vertebra ar fi strivită între cele două capete. Astfel, riscăm să scădem în înălțime, se poate forma cocoașa, pentru că ne aducem de spate, nu mai avem o poziție corectă a corpului” a explicat Prof. Dr. Cătălin Codreanu, medic primar reumatolog, președinte al Societății Române de Reumatologie.

Totodată, fracturile de șold reprezintă o altă consecință severă a osteoporozei. Această complicație apare însă la vârste mult mai înaintate. „O altă consecință severă a osteoporozei sunt fracturile de șold. În general, ele sunt legate de vârste mai înaintate. Începem să ne temem de facturi de șold după 70 de ani. Primele care apar sunt însă fracturile vertebrale, sunt și cele mai frecvente și au o influență particulară asupra poziției coloanei” a mai spus Prof. Dr. Cătălin Codreanu. 

Tags: , , ,
Ți-ar putea plăcea