Conducere militară la DSP Sibiu, județul care are cea mai mare rată de infectare cu noul coronavirus din țară

Situația județului Sibiu este în continuare gravă, iar numărul noilor cazuri de coronavirus e în creștere. Sibiul are cea mai mare rată de infectare din țară. Potrivit celei mai recente raportări făcută de Grupul de Comunicare Strategică,  Sibiul avea, marți, o incidență de 9 cazuri la mia de locuitori. Și mai gravă e situația în municipiul Sibiu, care a intrat în carantină, unde rata de infectare cumulată din ultimele două săptămâni a ajuns la 13,63 cazuri la mia de locuitori.

În acest context, s-a luat decizia ca Direcția de Sănătate Publică Sibiu să aibă conducere militarizată. În funcția de director al DSP Sibiu a fost numit medicul colonel Daniel Chelcea, care este director medical al Spitalului Militar de Urgenţă Sibiu.

În primul rând o să fie o perioadă în care o să analizez resursele şi problemele şi greutăţile de acolo. Sper ca perioada asta să fie extrem de scurtă, cât de scurtă, în funcţie de ce găsesc. O să merg pe teren, o să văd spitalele, o să văd pe cine ne putem baza, ce putem să facem acolo. Ca măsuri, când o să am o imagine clară, atunci o să discutăm despre ea”, a declarat pentru Agerpres col. dr. Daniel Chelcea.

Acesta a precizat că va fi secondat în funcție tot de un militar.

Numirea conducerii militare vine după ce săptămâna trecută directorul DSP Sibiu și-a dat demisia din funcție.

Tags: , ,
Ți-ar putea plăcea