Control dermatologic înainte de prima baie de soare. Ne poate feri de cancer de piele

Sezonul estival a debutat oficial, iar specialiștii ne recomandă ca înainte de prima baie de soare să mergem la un control dermatologic. Printr-un control dermatologic amănunțit putem descoperi problemele medicale pe care pielea noastră le are.

Suntem gata de mers la plajă și să ne bucurăm de prima baie de soare. Înainte de pleca în vacanță trebuie să ajungem și la medic pentru un control dermatologic. Beneficiile pe care le are pentru organism, mai ales în cazul pielii, sunt multiple.

De ce să mergi la control dermatologic înainte de prima baie de soare?

În cadrul unui control dermatologic, înainte de prima baie de soare, putem descoperi anumite leziuni ale pielii care, expuse la soare, ne pot afecta sănătatea.

„Înainte de debutul fiecărui sezon estival este bine ca fiecare persoană să-și controleze pielea la un medic specialist dermatolog, astfel încât să știe că este în plină siguranță. Este o perioadă de educație privind aspectul sănătos al pielii, depistarea leziunilor suspecte și sigur sfaturile de fotoprotecție” recomandă dr. Mihaela Leventer, medic primar dermatolog.

Control dermatologic pentru a preveni un posibil cancer de piele

Orice expunere la soare, printr-o baie de soare, ne poate afecta sănătatea pielii și crește riscul de cancer de piele. Melanomul este cea mai des întâlnită afecțiune oncologică a pielii. De aceea, este important să beneficiem de un control dermatologic, efectuat de un specialist, cel puțin măcar o dată pe an.

„Sunt mai multe forme de cancer de piele. Este motivul pentru care cerem în mod insistent ca fiecare persoană adultă să ajungă măcar o dată pe an la un control al sănătății pielii” mai spune dr. Mihalea Leventer, medic primar dermatolog.

Acest control dermatologic este complet nedureros și se face cu ajutorul unui aparat numit dermatoscop. Specialistul stabilește dacă toate leziunile observate au probleme și potențial de transformare.

Tags: , , ,
Ți-ar putea plăcea