Convoi de 800 de mașini, intrat în țară prin Vama Nădlac. 3000 de români deblocați de la granița Austria-Ungaria

Imagini de noaptea trecută, de la intrarea în România, prin Vama Nădlac, surprind revenirea masivă a românilor în țara de origine. Un convoi de circa 700 de autovehicule a ajuns în noaptea de marți spre miercuri, la granița României, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II.

2500 de români care se aflau în mijloacele de transport a trecut de controlul polițiștilor de frontieră și au fost preluați de  echipele de sănătate publică pentru declarații și control epidemiologic. Ulterior, jandarmii i-au însoțit până la centrele de carantinare sau spațiile de autoizolare.

Românii au făcut parte dintr-un convoi care a reușit să tranziteze Ungaria în urma obținerii, prin negocieri diplomatice, a unui coridor de tranzit. Ungaria și-a închis granițele pentru traficul de persoane, începând de luni noaptea. Decizia a produs blocaje la granița dintre Austria și Ungaria. Situația a fost deblocată pe canale diplomatice, iar măsura tranzitării în convoi a fost una excepțională și care nu se va mai aplica ulterior.

Referitor la măsurile luate în Vama Nădlac, Grupul de Comunicare Strategică anunță că ”pentru această activitate, Poliția de Frontieră a triplat efectivele implicate în controlul de frontieră, pentru cele 10 artere de control, astfel încât formalitățile să se desfășoare cu rapiditate.” Pe de altă parte, potrivit aceleiași surse, în ultimele 24 de ore, echipajele Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au efectuat 36 misiuni de transport pentru 122 persoane către diverse unități spitalicești, precum și la centrele de carantină existente în mai multe județe din țară.

În prezent la punctele de trecere a frontierei se fac verificări pentru toate persoanele care se prezintă la intrarea în ţară. Persoanele identificate având ca zonă de plecare sau tranzit ţări sau zone de risc, precum şi state unde sunt confirmate cel putin 500 cazuri de infecție cu coronavirus, sunt îndrumate de poliţiștii de frontieră către personalul Direcției de Sănătate Publică.

Tags: ,

Ți-ar putea plăcea