Copilă de 12 ani, salvată la Maternitatea Iași, în urma unui diagnostic rar

Medicii de la Maternitatea Cuza Vodă din Iaşi s-au confruntat cu un caz foarte rar – o sarcină molară, înregistrată la o fată de 12 ani, notează Adevărul.

Sarcina molară este o tumoră care se dezvoltă în uter, în urma unei anomalii genetice. Fata a fost transferată la Iași de la Focșani, iar medicii au intervenit imediat.

 „Pacienta a venit cu sângerări genitale şi o stare de astenie fizică. În urma unor investigaţii, cazul a fost preluat de către o echipă complexă, care a evidenţiat un diagnostic de o posibilă sarcină molară. Este un caz rar, se poate întâmpla o dată la 1000 de sarcini. S-au demarat procedurile pentru asigurarea unui climat optim şi s-a evacuat conţinutul uterin. Nu era prezent un făt propriu-zis, era vorba despre o masă de celule care ar fi putut să o pună în pericol. Pacienta a fost internată cu mama ei şi i s-au explicat toate complicaţiile care ar fi putut să apară. Totul a decurs fără probleme. Ea a ajuns la medic după ce a avut simptomele. E o sarcină care poate pune probleme mari. Pot apărea complicaţii, una dintre ele poate fi sângerarea, care poate duce până la scoaterea uterului. Nu a fost cazul nostru, totul a decurs bine”, a declarat dr. Ciprian Ilea, medic la Maternitatea „Cuza Vodă” din Iaşi, pentru sursa citată.

Tags: , ,

Ți-ar putea plăcea