VIDEO Coroane dentare, într-o oră. Beneficiile tehnologiei CEREC în stomatologie

De foarte multe ori, pentru a salva un dinte afectat de carie, medicul stomatolog le recomandă pacienților montarea coroanelor dentare. În trecut, această procedură presupunea mai multe vizite la cabinet. Astăzi, datorită unei tehnologii speciale, timpul se reduce semnificativ, medicul având nevoie doar de o singură oră pentru realizarea intervenției.

Tehnologia pe care medicii stomatologi o folosesc pentru montarea coroanelor dentare într-o singură ședință se numește CEREC. Procedura durează o oră, iar la final pacientului îi este redat zâmbetul mult așteptat.

„Există o tehnologie pe care personal o folosesc deja de 6 ani. Este o tehnologie care permite medicului să fie și doctor și tehnician dentar în același timp. Are totul sub control și într-un interval scurt. Pacientul intră în cabinet cu un dinte care are nevoie de o coroniță, se creează spațiul pentru acea coroniță, se scanează dintele după care, cu ajutorul unui soft dedicat, facem designul, dăm la frezat, se prepară coroana pe care o cimentăm în aceeași ședință. Este o coroană finală, iar timpul de care avem nevoie este de o oră, din momentul în care începem să scanăm” susține dr. Bogdan Pavel, medic stomatolog la Clinicile Dentare „Dr. Leahu” parte a Rețelei de Sănătate Regina Maria.

Un alt avantaj al acestei tehnologii este faptul că oferă precizie în ceea ce privește elementele de protetică dentară realizate cu ajutorul său.

„Tehnologia CEREC are trei componente. O unitate principală care cuprinde scanner-ul pentru amprenta digitală și softul dedicat pentru crearea coroanelor, avem mașina de frezat în 5 axe care, dintr-un cub de ceramică, frezează coroana la precizie micronică. Această tehnologie ne ajută să facem lucruri de foarte mare precizie. Astfel sunt eliminate erorile care se petrec de la amprenta clasică, până la cele care se pot petrece în laborator în timpul turnării sau fabricării modelului” a explicat dr. Bogdan Pavel, medic stomatolog la Clinicile Dentare „Dr. Leahu” parte a Rețelei de Sănătate Regina Maria.

Totodată, datorită tehnologiei CEREC pot fi realizate mai multe tipuri de dispozitive de protetică dentară, explică specialiștii care o utilizează.

„Putem să facem de la coroane și punți provizorii și până la coroane din ceramică sau din zirconiu. Există niște cuptoare speciale care sintetizează zirconiul la un timp mult mai scurt decât în laborator, putem să facem punți de mici dimensiuni, putem face coroane pe implant. Odată implantul pus, o oră mai târziu, avem coroana pe implant” a mai spus dr. Bogdan Pavel.

Specialiștii Clinicilor Dentare „Dr. Leahu”, parte a Rețelei de Sănătate Regina Maria, investesc permanent în cele mai noi tehnologii, pentru a veni în sprijinul pacienților.

Tags: , , , ,
Ți-ar putea plăcea