Coroanele dentare, beneficii pentru sănătatea orală a tinerilor

Protetica dentară este o ramură din medicina dentară care se ocupă cu refacerea dinților lipsă sau cu refacerea dinților care au distrucții coronare foarte mari. Cel mai la îndemână instrument al medicilor pentru reconstrucția dinților sunt coroanele dentare.

„Coroanele dentare sunt cel mai des utilizate tratamente protetice, fie ele pe dinți naturali, fie pe implanturi. Bineînțeles în cazuistică ne întâlnim destul de des și cu lucrări protetice foarte extinse pentru pacienți cu vârste diferite” susține conf. dr. Raluca Juncar, medic primar protetică dentară în cadrul Clinicii „Maxilomed”, Doctor în Științe Medicale.

Protezarea dinților este o etapă importantă în menținerea sănătății cavității orale. Din păcate, mulți dintre pacienți ajung la medic mult prea târziu când problemele se agravează.

„Dacă pacientul mai tânăr are nevoie în general de coroane, bineînțeles că pacienții mai vârstnici vor avea nevoie de lucrări mai ample. Din păcate pacienții nu conștientizează importanța protezării la timp a fiecărei edentații. În momentul în care am pierdut un dinte cel mai bine ar fi să protezăm imediat, adică să rezolvăm acea problemă în cel mai scurt timp și pot apărea complicații” mai spune conf. dr. Raluca Juncar.

Tags: , , ,
Ți-ar putea plăcea