CORONAVIRUS, evoluție îngrijorătoare. Al treilea DECES în China, primul pacient în Coreea de Sud

Noul coronavirus apărut în China, în zona metropolitană a orașului Wuhan, are o evoluție fulminantă. În week-end, în această zonă au apărut 136 de îmbolnăviri de pneumonie provocată de noul coronavirus, iar autoritățile chineze au anunțat un al treila deces. Există numeroase temeri în legătură cu transmiterea acestui nou coronavirus și posibilitățile de a ține sub control pneumonia pe care o provoacă.

Între timp, autoritățile sud-coreene au diagnosticat o primă îmbolnăvire. O femeie de 35 de ani care venea din China a fost oprită pe aeroport, din cauza simptomelor, printre care febra mare, iar testele au confirmat că ea era purtătoare a coronavirusului. Confirmarea vine după ce au fost descoperite cazuri și în Thailanda și Japonia, iar Organizația Mondială a Sănătății a recomandat tuturor statelor lumii să își pregătească spitalele pentru situația răspândirii acestui nou coronavirus.

Cele mai mari îngrijorări ale specialiștilor se leagă de faptul că nu este cunoscută dimensiunea exactă a incidenței acestui nou virus. Specialiști citați de BBC spun că numărul celor infectați ar putea depăși cu mult cifrele avansate de autoritățile chineze. În plus, circulația cu prilejul Noului An Chinezesc, perioadă în care cetățenii chinezi merg să-și viziteze familiile, va favoriza răspândirea coronavirusului despre care se crede că ar avea legătură cu virusul SARS, cel care a provocat, în perioada 2002-2003, peste 8000 de îmbolnăviri, la nivel mondial, soldate cu circa 900 de decese.

Tags: , , ,

Ți-ar putea plăcea