Coronavirus: riscul de deces crește odată cu vârsta

Organizația Mondială a Sănătății și-a trimis, din nou, experții în China pentru a obține date noi în legătură cu coronavirusul COVID-19.  Autoritățile chineze susțin că peste 80% dintre pacienţii infectaţi cu COVID-19 au simptome uşoare şi se vor recupera, în timp ce 14% suferă de complicaţii severe, cum ar fi pneumonia, 5% sunt în stare critică şi 2% mor din cauza bolii.

Directorul OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus a explicat, într-o declarație de presă, că imaginea focarului din China începe să fie mai clară. Una dintre observații este aceea că noul coronavirus nu afectează atât de grav copiii ca adulţii şi că riscul de deces creşte odată cu vârsta celor infectaţi. „Se pare că COVID-19 nu este la fel de mortal ca şi alte coronavirusuri, inclusiv SARS şi MERS”, a declarat Tedros Adhanom Ghebreyesus, citat de The Guardian.

În aceeași declarație, oficialul OMS a comentat ultimele cifre privind incidența coronavirusului în China, remarcând o scădere a numărului de cazuri: ”Această tendinţă trebuie interpretată foarte prudent. Tendinţele se pot schimba.”

Autorităţile de sănătate din China raportează marți că 98 de persoane au murit din cauza coronavirusului. Printre cei care au pierdut bătălia cu coronavirusul se află și directorul spitalului Wuhan Wuchang. Numărul total al deceselor este de 1.873, la nivel global, 5 fiind în afara Chinei: câte unul în Hong Kong, Taiwan, Japonia, Filipine şi Franţa. Numărul de cazuri confirmate cu noul coronavirus, la nivel global, a ajuns la 73.243.

Tags: , , , , ,

Ți-ar putea plăcea