Coronavirusul a ajuns și la IC Fundeni. Doi pacienți și o asistentă, infestați

Institutul Clinic Fundeni se confruntă cu primele infecții în spital. Este vorba despre trei cazuri: doi pacienti şi o asistentă medicală. Pacienţii au fost transferaţi la spitale COVID, iar asistenta, asimptomatică, a fost internată. Angajata a fost confirmată ieri.

„Am testat-o fiindcă am început să testăm personalul. Testăm  pacienţii şi personalul. Testarea pacienţilor  si a personalului  ne permite depistarea de timpuriu a  oricărui  posibil focar şi, totodată, identificarea cazurilor asimptomatice pentru continuarea în siguranţă a activiăţii uniţăţii medicale. Astfel am identificat o persoană complet asimptomatică şi am izolat-o, respectiv asistenta medicală”, a declarat conf. dr. Anca Coliţă, manager IC Fundeni.

Asistenta medicală nu a intrat în contact cu nici un pacient. Și ea și toți cei care au intrat în contact cu ea au purtat echipament de protecție.

Cei doi pacienţi au fost transferaţi în spitalele COVID

„Orice pacient care necesită internarea în Institutul Clinic Fundeni este izolat, i se face testul COVID și stă în zona de izolare, singur în salon, până avem rezultatul testului. Dacă este negativ, se duce în zona verde a secției, dacă este pozitiv se transferă la spital dedicat COVID. Cei doi pacienţi au fost testaţi. Ei aşteptau rezultatul testului în izolare. Am făcut ancheta pentru fiecare din ei. Tot personalul cu care au intrat în contact a purtat echipament de protecție. Când am primit testul pozitiv,  i-am transferat”, a explicat prof dr. Alina Tănase director medical ICFundeni.

Din 6 aprilie, ICF face teste pentru COVID. În prezent se fac 160 teste pe zi.

Tags: ,

Ți-ar putea plăcea