CORONAVIRUSUL ATACĂ POLIȚIA ROMÂNĂ! Sindicaliștii din poliție denunță presiunile din sistem și riscurile enorme pentru sănătatea publică (VIDEO)

Număr fără precedent de infectări în Poliția Română, unde numărul cazurilor de COVID-19 ia amploare de la o zi la alta. Zeci de polițiști din capitală și nu numai se află în izolare, după ce colegi de-ai lor au fost confirmați cu infecție cu noul coronavirus. Secția 21 de Poliție și Serviciul de Acțiuni Speciale sunt adevărate focare de infecție, iar sindicaliștii din poliție denunță nerespectarea măsurilor impuse de pandemie care e generat această situație.

Președintele Sindicatului Europol, Cosmin Andreica, a dezvăluit, la Medika TV, că situația din poliție este fără precedent.

“Avem din ce în ce mai multe cazuri confirmate în rândul colegilor noștri, chiar mai multe decât la începutul acestei pandemii, când ne-am aflat în perioada stării de urgență. Avem un coleg de la Ordine Publică de la Secția 21 care a fost confirmat pozitiv și se pare că și colegii care au fost contacți direcții, unii dintre ei, au și simptome și se așteaptă rezultatele. De asemenea, situația colegilor de la Serviciul Acțiuni Speciale, vorbim de un număr impresionant de polițiști care se află în izolare, pentru că acolo și specificul activității lor și modul în care sunt planificați în serviciu presupune un grup mai mare. Noi am tras un semnal de alarmă din mai multe perspective. Pe de o parte vorbim de o tendință a șefilor de a nu respecta și a nu identifica toți contacții polițiștilor, pentru a nu fi în situația de a nu mai avea oameni pe care să-i planifice în serviciu și e o practică foarte des întâlnită”, a spus Cosmin Andreica.

Mai mult decât atât, Cosmin Andreica a reclamat presiunile pe care șefii din poliție le fac pentru ca polițiștii aflați în izolare să vină mai devreme la serviciu.

“Am avut și situații, chiar în urmă cu 3 săptămâni, la Serviciul Furturi Auto, a avut peste 15 confirmați și mai mulți izolați, o situație care a pornit tot așa, de la lipsa de informare și neluarea măsurilor de distanțare socială, și aici vorbim de decalarea programului, măsurile suplimentare de siguranță când vorbim de un colectiv. Se fac și presiuni la nivelul DSP în așa fel încât perioada de izolare să fie mai scurtă, de 5-7 zile, pentru ca polițiștii să vină mai repede la serviciu. Am avut situații concrete în care colegi pentru care s-a dispus măsura izolării la domiciliu pentru 14 zile au fost chemați la serviciu după 4-5 zile, afirmându-se că dacă nu au prezentat până în acel moment simptome e clar că nu au fost infectați”, a mai spus, la Medika TV, liderul sindical.

Președintele sindicatului polițiștilor spune că structurile de sănătate publică nu desfășoară anchetele epidemiologice așa cum ar trebui. Potrivit lui Cosmin Andreica, anchetele se bazează, în mare parte, pe informațiile pe care le transmit șefii structurilor de poliție. Informațiile sunt trunchiate, astfel că s-a ajuns și la situații în care persoane care nu au fost contacți direcți ai bolnavilor au contractat virusul și și-au infectat familiile.

Cosmin Andreica a mai spus, la Medika TV, că toți polițiștii au ajuns să se teamă, mai ales că noi infecții apar zi de zi în sistem.

Tags: , , , , , , ,
Ți-ar putea plăcea