Coronavirusul, de nestăvilit! Aproape 20 000 de îmbolnăviri, oficial

O singură zi, 64 de decese, raportate în cursul zilei precedente de autoritățile din provincia chineză Hubei, aflate în luptă deschisă cu coronavirusul. Astfel, numărul total al deceselor, de la izbucnirea epidemiei, a ajuns la 425.

Comisia de sănătate din provincia chineză raportează și o creștere accentuată a numărului de pacienți infectați. Sunt 2345 de cazuri noi și aproape 20 000 de la începutul perioadei de monitorizare. Pacienți cu coronavirus sunt în peste 20 de ţări, iar primul deces în afara Chinei, a fost consemnat în Filipine.

În contextul răspândirii accentuate a coronavirusului, China cere ajutor sub formă de echipamente de protecție. Un oficial al Afacerilor Externe chineze a declarat că este nevoie urgentă de măști medicale, costume și ochelari de protecție. China produce aproximativ 20 de milioane de măști medicale pe zi, dar cetățenii au început să își facă stocuri de măști și echipamente de protecție, astfel că stocurile se epuizează rapid. Japonia, Coreea de Sud, Ungaria și Kazakhstan au donat deja  echipamente și produse medicale.

Tags: , ,
Ți-ar putea plăcea