Coronavirusul se răspândește în Orientul Mijlociu. Avertisment OMS

Noul coronavirus se răspândeşte în Orientul Mijlociu, după ce Iranul, Libanul și Israelul au confirmat primele cazuri de infecţie. Patru iranieni au murit după ce au fost infectaţi cu COVID-19, autorităţile locale avertizând că noul patogen s-a răspândit deja în mai multe oraşe din ţară, în timp ce oficialii din Israel şi Liban au anunţat şi ei primele cazuri de coronavirus.

În același timp, 16 cazuri au fost confirmate în Italia, unde a apărut și al doilea deces în urma unei îmbolnăviri. Situația devine critică în apropiere de Milano. Mai multe oraşe din regiunea Lombardia au fost închise, iar locuitorilor li s-a spus să rămână în locuinţe.

Pe de altă parte, țara cu cel mai mare număr de persoane infectate, după China, este Coreea de Sud care a anunțat, în ultimele 24 de ore, 229 de noi îmbolnăviri, numărul total al persoanelor infectate fiind de 433. Daegu, al patrulea cel mai mare oraş din Coreea de Sud, este cel mai afectat de epidemia de coronavirus, cu peste 200 de cazuri. Acolo, virusul ar fi fost răspândit de o femeie care a participat la o slujbă de înmormântare.

La nivel global, peste 77.000 de persoane au fost infectate cu noul coronavirus la nivel global, în timp ce bilanţul morţilor a ajuns la peste 2.300. China a raportat 397 de noi cazuri de îmbolnăvire, în continuare în scădere faţă de zilele anterioare. Majoritatea acestora sunt în provincia Hubei, focarul epidemiei.

În contextul actual, directorul Organizației Mondiale a Sănătății avertizează că „fereastra de oportunitate” pentru controlarea epidemiei de coronavirus devine tot mai îngustă și ” trebuie să acţionăm repede înainte să se închidă complet”.Directorul OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a mai arătat că „Epidemia poate evolua în orice direcţie. Dacă facem ce trebuie, putem evita o criză serioasă, dar dacă irosim această oportunitate ne vom confrunta cu o problemă adevărată”.

Tags: , , ,

Ți-ar putea plăcea