Coronavirusul se răspândește îngrijorător. 259 de morți

Ultimul bilanț al crizei coronavirusului arată că, în China, numărul deceselor a ajuns la 259, iar 12 000 de pacienți sunt infectați. Aproape toate decesele au fost semnalate în regiunea Hubei, focarul epidemiei, aflată în carantină și supusă numeroaselor restricții. Legăturile de transport sunt supendate, iar circulația civililor este restricționată drastic.

Viața în izolare, așa cum este în Wuhan, unde locuiesc circa 11 milioane de oameni, implică și numeroase provocări în timpul actualei crize. Una dintre aceste provocări este procurarea hranei. BBC relatează că aprovizionarea magazinelor cu profil alimentar nu mai este chiar simplă. De pildă, se observă că oferta de legume și fructe proaspete a scăzut, iar prețurile acestor produse au cunoscut o creștere simțitoare.

Oamenii au început să evite și comenzile cu livrări la domiciliu, de teama interacțiunii cu cei care aduc mâncarea. Un mare lanț de profil a găsit, totuși, o soluție. Pachetele cu mâncare sunt fie agățate de clanța ușii, fie sunt lăsate în recepția sau holul imobilelor de locuințe.

Comisia Națională de Sănătate din China monitorizează evoluția cazurilor de infectare cu cornavirus și face rapotări zilnice.

Tags: , , , ,

Ți-ar putea plăcea