COȘMARUL COVID AL UNUI POLIȚIST DIN SUCEAVA. 60 de zile de luptă cu noul coronavirus, 8 teste și multe întrebări

Povestea tulburătoare a unui polițist din Suceava, care de 60 de zile se luptă cu noul coronavirus, timp în care a făcut 8 teste cu rezultate contradictorii, a fost făcută publică de președintele executiv al Sindicatului Național al Polițiștilor din România DECUS, Bogdan Bănică.

El a publicat o scrisoare lungă, scrisă de polițistul sucevean, în care acesta descrie coșmarul pe care îl trăiește încă din data de 2 aprilie, când a primit primul rezultat pozitiv pentru testul pentru coronavirus făcut pe 31 martie.

“Pe data de 2 aprilie am primit mesaj de la DSP care spune așa :”Rezultatul testului COVID-19 din data 31/03/2020 este POZITIV. Vă rugam să vă prezentaţi la spital. Mesaj trimis de DSP Suceava.”
În mintea mea s-a produs o mare avalanșă având foarte multe nedumeriri cum ar fi ce fac acum?, ce tratament iau?, cum să mă prezint la spital dacă sunt pozitiv, ştiind că automat nu am voie sa ies din casă.⁉️

După nenumărate telefoane date către cei de la DSP mi s-a comunicat faptul că se poate trata şi acasă dacă simptomele sunt ușoare și că pentru mai multe detalii sa iau legătura cu medicul de familie.
Am luat legătura cu medicul instituției din care fac parte care “m-a consultat prin telefon” să zic așa, după care mi-a prescris Sfântul Paracetamol si cuvioasa vitamina C urmând ca după 14 zile sa repet testul”,
a scris polițistul din Suceava.

După 14 zile de autoizolare, timp în care a luat doar paracetamol și vitamina C, polițistul sucevean s-a prezentat la DSP Suceava pentru a fi testat. Acolo s-a izbit inițial de refuzul acestei operațiuni. În cele din urmă, însă, a fost testat. Rezultatul a fost însă din nou pozitiv. Iar după alte două săptămâni a urmat un nou test, tot pozitiv.

“Am făcut testul și din nou am aşteptat autoizolat la domiciliu rezultatul celui de-al doilea test, care a venit pe de data de 18 aprilie şi spunea așa :”Rezultatul testului COVID-19 din data 14.04.2020 este POZITIV. Vă rugăm să vă prezentaţi la spital pentru tratament. Mesaj trimis de DSP Suceava.”
Surpriză, paracetamolul nu a putut face față luptei cu acest virus…

Am sunat din nou – – >DSP–>medicul instituției unde îmi desfășor activitatea, de această dată pe lângă paracetamol mi s-a prescris telefonic antibiotic cu recomandarea de a rămâne în autoizolare la domiciliu în continuare urmând să repet testul după alte 14 zile…
Zis si făcut, au trecut cum au trecut încă 14 zile de stat închis în casă și a venit momentul pentru a treia testare efectuată în data de 27 aprilie, rezultatul fiind grăitor :”Rezultatul testului COVID-19 din data 27.04.2020 este POZITIV. Vă rugăm să vă prezentaţi la spital pentru tratament. Mesaj trimis de DSP Suceava.”

De data aceasta, polițistul nu a mai stat acasă, ci a sunat la 112, a fost preluat de o ambulanță și a fost internat în spital, la Infecțioase. În spital i s-au făcut radiografii și analize, toate ieșind în parametri normali. A urmat același tratament pe care îl luase și acasă. A urmat un test negativ și apoi – surpriză! – un nou test pozitiv.

După prima vizită a doamnei doctor, a stabilit ca pe data de 1 mai trebuie să refac testul, ceea ce am și făcut:”Rezultatul testului COVID-19 din data 01.05.2020 este NEGATIV.  Mesaj trimis de DSP Suceava.”
ÎN SFÂRȘIT!!! ăsta a fost primul lucru pe care l-am exclamat.

La întocmirea documentelor de externare şi a scrisorii medicale, doamna doctor mi-a impus ÎNCĂ 14 zile de autoizolare la domiciliu şi refacerea testului după aceste 14 zile, la DSP fiind necesare 2 rezultate negative consecutive pentru a putea relua activitatea profesională.
Abătut, sătul de atâta autoizolare dar totuși fericit că simptomele dispăruseră și că aveam în sfârșit un rezultat negativ la testare am plecat la domiciliu urmând tratamentul doar cu vitamine de această dată prescris de către doamna doctor.

Cu greu s-au scurs si ultimele zile de autoizolare și în data de 12 mai, m-am prezentat DIN NOU la DSP unde am făcut testul cu numărul 5: “Rezultatul testului COVID-19 din data 12-Mai-2020 este POZITIV. Vă rugăm să vă prezentaţi la spital pentru tratament. Mesaj trimis de DSP Suceava.” Asta a fost alarma dimineții de 14 mai 2020, vă spun sincer mi s-au “înmuiat” picioarele, nu-mi venea sa cred cum și de ce rezultatul este din nou pozitiv eu neavând niciun simptom…
Așa că după noile reglementari impuse de marele ministru Nelu Tătar, iar am apelat 112, iar m-am internat, la secția Neurochirurgie de această dată…
“, a povestit bărbatul din Suceava.

Primul test făcut de polițistul ajuns pentru a doua oară în spital, pe 18 mai, a fost negativ. La o zi diferență, pe data de 19 mai, a primit un rezultat incert. În decurs de numai patru zile a făcut trei teste, rezultatul ultimului test fiind tot incert.

Polițistul sucevean e în continuare în spital și a ajuns la capătul răbdării.

“Am făcut în total 8 teste COVID, stau închis fără simptome de 60 de zile și în situația mea sunt mulți…Nu vreau sa jignesc pe nimeni, dar simt că se poate face mai mult decât atât… În spital plutește un aer de “ciudat”, testele vin parcă trase de păr și niciodată cum ar trebui sa vină, parcă saloanele trebuie să fie pline ochi cu pacienți COVID… Dar adevărul va ieși la iveală, ca-ntotdeauna.. Sănătate!”, încheie polițistul sucevean, a cărui scrisoare a fost publicată pe Facebook de Bogdan Bănică de la Sindicatul Național al Polițiștilor din România DECUS.

Tags: , , , , ,

Ți-ar putea plăcea