Criza din Ministerul Sănătății, explicată de specialiști: „Ar trebui mai mult interes față de împiedicarea transmiterii bolii”

Specialiștii vorbesc deschis despre criza prin care trece Ministerul Sănătății, după demiterea ministrului Vlad Voiculescu și a secretarului de stat Andreea Moldovan.

Voci avizate din lumea medicală au explicat că problemele pe care le are Ministerul Sănătății sunt generate de lipsa unei preocupări a instituției față de oprirea pandemiei. Criza din Ministerul Sănătății are drept cauză lipsa unor măsuri eficiente de a opri răspândirea virusului.

Ministerul Sănătății ar fi trebuit să arate că este preocupat de împiedicarea transmiterii bolii. Se face printr-o campanie în forță, prin testarea persoanelor, prin izolarea localităților carantinate. Odată ce le-ai izolat, și nu doar cu un ordin prin care obligi oamenii să stea în casă, ordin care oricum nu prea este respectat, ci prin testarea celor care ies din focar”, a precizat dr. Sorin Paveliu, expert în politici de sănătate, la Medika TV.

Mai mult decât atât, în privința ordinului din cauza căruia secretarul de stat Andreea Moldovan a fost demisă din funcție, împreună cu ministrul Vlad Voiculescu, specialiștii sunt de părere are atât părți bune, cât și părți rele.

Ordinul are părți bune și părți rele. Partea rea e că transformă acest subiect într-unul strict politic. Pentru că recomandarea este vastă și se poate aplica la întreaga țară, poate să ducă la lockdown și invers, dacă nu aplici recomandările respective, înseamnă că faci o chestie strict politică”, a mai comentat dr. Sorin Paveliu.

Pe de altă parte, alți medici sunt de părere că aplicarea unor măsuri mai restrictive ar fi eficientă pentru controlul pandemiei.

„Ideea doctoriței Moldovan cu carantina nu e tocmai rea. Este soluția pe care au aplicat-o toți și la noi a mers. Cum am carantinat, cum a scăzut numărul. Cum am dat drumul, cum a crescut numărul. S-a întâmplat și la noi și în toate țările”, a declarat prof. dr. Cristian Băicuș, medic secția Boli Interne a Spitalului Clinic Colentina din București, invitat în studioul Medika TV.

Tags: , ,

Ți-ar putea plăcea