Cu sărbătorile la psiholog. Sfaturi practice pentru un Crăciun cu adevărat fericit 

Pentru persoanele singure sau care trăiesc un impas emoțional sărbătorile pot adânci starea de tristețe în care se află. Psihologii sunt de părere că pentru a simți cu adevărat fericirea pe care Crăciunul o aduce, trebuie să gândim pozitiv și să facem un efort emoțional de a fi fericiți. 

„Sărbătorile sunt evenimente pe care le străbatem așa cum ne-am trăit și restul vieții. Aș îndrăzni să spun că nu evenimentele sunt cele care ne determină anumite stări emoționale, ci modul în care noi îmbrăcăm aceste evenimente pentru că orice situație are o parte negativă și una pozitivă” explică Yolanda Crețescu, psiholog clinician și psihoterapeut adlerian. 

Terapeuții recomandă să nu ne lăsăm copleșiți de tristețe și să facem un efort pentru a ne induce starea de bine. „Chiar dacă este primul an în care de sărbători o persoană este singură. Haideți să facem un efort și să alegem să fim bine. Fericirea nu este un dat, este ceva ce se obține și pentru care trebuie depus un efort de a alege să-ți fie bine. Să fim conștienți că în puterea noastră stă totul de a schimba aceste lucruri” recomandă Yolanda Crețescu.

Tags: , , ,

Ți-ar putea plăcea