CUM A AJUNS SUCEAVA SPERIETOARE PENTRU TURIȘTI. Pandemia îi ține departe, deși acum e printre cele mai sigure locuri din România

Deși din punct de vedere epidemiologic situația din Suceava nu mai reprezintă un pericol, voci din lumea medicală susțin că zona este evitată de românii care pleacă în vacanță. Cifrele arată că numărul turiștilor care aleg să-și petreacă timpul liber aici a scăzut considerabil.

În perioada stării de urgență, județul Suceava a fost comparat cu Lombardia, din cauza numărului mare de cazuri de COVID-19 înregistrate aici. Medicii susțin însă că, din punct de vedere epidemiologic, situația a intrat în normal în toată zona Sucevei, numărul cazurilor de infecție fiind foarte mic în ultima vreme.

În Suceava, care la început era ca în Lombardia, situația stă mai bine, numărul de îmbolnăviri a scăzut, în anumite zile e sub 10, în alte zile este 12 – 14 cazuri pe tot județul. Eu cred că ceea ce s-a întâmplat inițial, infectarea masivă din focarul care a fost Spitalul Județean de Urgență și nu numai, a fost generată de numărul mare de persoane care au venit din Italia și Spania și au transmis virusul în comunitate. Astfel s-a întâmplat acel fenomen de infectare în masă”, a explicat la Medika TV dr. Radu Ciornei, specialist în imunologie, microbiologie și genetică moleculară, cercetător de Universitatea Suceava.

Deși din punct de vedere epidemiologic situația s-a îmbunătățit, zona Sucevei, care până la izbucnirea pandemiei era un important punct de atracție pentru turiști, nu mai este preferată de românii care vor să meargă în vacanță.

Suceava a fost foarte greu încercată din cauza acelui stigmat pe care l-am avut în toată România. Numărul turiștilor este mic prin comparație cu alți ani. Acum vreau să vă spun că Suceava este printre cele mai sigure locuri din țară, iar numărul infectărilor a scăzut și datorită regulilor impuse de către autorități și datorită faptului că în județul Suceava oamenii au respectat regulile impuse”, a mai explicat dr. Radu Ciornei.

Tags: , , , , , , ,

Ți-ar putea plăcea