CUM A EVOLUAT PANDEMIA ÎN ROMÂNIA ÎN ULTIMA SĂPTĂMÂNĂ. Județele cele mai afectate din țară

Aproape o treime din noile cazuri de infecție cu noul coronavirus, care au fost înregistrate în ultima săptămână, au fost înregistrate în București și în județele Prahova, Argeș, Bihor și Timiș. Este situația care reiese din raportul săptămânal al Institutului Național de Sănătate Publică, care analizează evoluția epidemiologică din perioada 10 – 16 august. Acesta mai arată că 27% din totalul deceselor au fost înregistrate în Prahova, Argeș, Timiș, Bacău și Bihor.

În 11 județe și municipiul București se înregistrează o rată de incidență cumulată peste 100/100.000 locuitori.

În ceea ce privește decesele, 27% din totalul acestora au fost înregistrate în Prahova, Argeș, Timiș, Bacău și Bihor.

79.6% din totalul deceselor au fost la persoane peste 60 ani, iar 59.9% din decese au fost la bărbați. 94.8% din toți cei decedați aveau cel puțin o comorbiditate asociată.

Afecțiunile cardiovasculare au fost prezente în cazul a 84,5% dintre pacienții care au decedat, iar 40,7% dintre românii care și-au pierdut viața în urma infecției cu noul coronavirus în ultima săptămână aveau diabet. Printre bolile asociate, prezente la pacienții care au pierdut lupta cu boala, se mai numără afecțiunile neurologice, cele renale, obezitatea, afecțiunile pulmonare și neoplasmul.

În 15 județe s-a înregistrat un trend crescător al noilor cazuri. Este vorba despre județele Alba, Bihor, Buzău, Călărași, Covasna, Dolj, Giurgiu, Hunedoara, Iași, Ilfov, Maramureș, Satu Mare, Suceava, Vaslui și Vâlcea.

În schimb, în 10 județe tendința a fost una de descreștere față de perioada anterioară care a fost analizată: Argeș, Bacău, Bistrița-Năsăud, Brașov, Brăila, Dâmbovița, Harghita, Mehedinți, Teleorman și Vrancea.

Raportul INSP poate fi consultat AICI.  

Tags: , , , , , ,

Ți-ar putea plăcea