Cum a reușit o copilă de 12 ani de origine română să ia parte activ la campania de vaccinare anti-COVID din Italia. Clipul animat care explică TOTUL! (video)

O copilă de 12 ani, a cărei mamă este medic stomatolog român, stabilită în Suedia, a reușit să explice într-un clip animat, făcut pe înțelesul tuturor, cum funcționează tehnologia ARN mesager, folosită în vaccinul Pfizer & BioNTech, primul aprobat pentru utilizare pe scară largă în Europa, SUA și alte state ale lumii.

Totul a pornit de la întrebările fetei, pe nume Astrid, care și-a întrebat mama cum funcționează vaccinul. Medicul Laura Ghibu i-a explicat acesteia, pe înțelesul său, ce presupune tehnologia ARN mesager. Iar mai departe rezultatul a fost un clip animat, realizat de copila de 12 ani.

Medicul a postat clipul pe internet, iar în scurt timp acesta a devenit nu doar viral, dar a atras și atenția specialiștilor, ajungând să fie folosit pentru informarea populației cu privire lka campania de vaccinare în regiunea Lombardia din Italia.

Astrid, 12 ani : ” Mama, cum funcționează vaccinul anti COVID ?”

Eu : ” Blablablablablablabla………………..”

După două ore a venit cu tableta și mi-a arătat ceea ce puteți și voi admira, dacă vizionați filmul de mai jos:

PS. Am făcut ieri și varianta în italiană. După 1 oră de la postare, am fost contactată de profesorul Raffaele Bruno de la Pavia, medicul infecțiolog care a tratat primul caz de COVID în Italia și care mi-a cerut permisiunea să preia videoul pentru campania de informare asupra vaccinului în toată regiunea Lombardia.

A spus că videoul va fi trimis la 10 milioane de locuitori din nordul Italiei! L-am cedat cu plăcere și GRATUIT!

Aviz autorităților române!”,  a scris pe Facebook medicul stomatolog român.

Iată, mai jos, clipul realizat de Astrid, în care este explicată tehnologia ARN mesager.

Tags: , ,

Ți-ar putea plăcea