Cum a reușit Spitalul de Boli Infecțioase din Iași să aibă cea mai mare rată a vindecărilor de COVID-19

Medicii încearcă să facă tot ce le stă în putință pentru a lupta împotriva noului coronavirus. Specialiștii încearcă diferite scheme terapeutice și monitorizează atent toți pacienții internați la ATI. Misiunea este grea, uneori imposibilă, dar după o zi epuizantă de lucru specialiștii sunt mulțumiți cu fiecare viață pe care o salvează.

Într-o astfel de situație sunt medicii de la Spitalul de Boli Infecțioase „Sfânta Parascheva” din Iași. Chiar dacă în județul Iași s-a constatat o creștere alarmantă a cazurilor noi de COVID-19, unitatea medicală are cea mai mare rată de vindecare din țară. „Avem o rată de vindecare la Boli Infecțioase, la Iași, de peste 80%. Bineînțeles ne-am folosit de tot arsenalul pentru tot ceea ce înseamnă pacientul critic din ATI. Suntem în permanență alături de toți pacienții noștri”, a declarat dr. Carmen Dorobăț, managerul unității medicale, în timpul unei intervenții în direct la Medika TV, la emisiunea „Medika Special”.

Secretul eforturilor medicilor ieșeni constă în tipul de terapie aplicat fiecărui caz în parte. Specialiștii au reușit să creeze o terapie medicamentoasă în funcție de profilul fiecărui bolnav.

Croim pentru fiecare pacient terapia care ni se pare că se potrivește mai bine și în felul acesta putem spune că avem rezultate îmbucurătoare. Am avut surprize plăcute cu Remdesivirul. Urmează să intrăm în studii clinice și cu alte medicamente antivirale. Până atunci utilizăm terapiile aprobate la nivelul Ministerului Sănătății”, a mai spus dr. Carmen Dorobăț.

Tags: , , , , ,
Ți-ar putea plăcea