CUM ARATĂ ÎN STATISTICI SĂPTĂMÂNA CU CELE MAI MULTE RECORDURI. Bucureștiul și patru județe, în topul infectărilor

Institutul Național de Sănătate Publică a dat publicității raportul săptămânal de supraveghere a cazurilor de COVID-19 din țara noastră. Din acesta, care analizează perioada 20 – 26 iulie,  reiese că în acest interval de timp 37.4% din totalul cazurilor s-au înregistrat în București, Argeș, Prahova, Brașov și Dâmbovița.

În schimb, 37,8% din totalul deceselor au fost înregistrate în Prahova, Argeș, București, Dâmbovița și Buzău.

În ceea ce privește decesele, 94% au fost înregistrate la persoane care sufereau și de alte boli. 78,2% au fost persoane cu vârsta de peste 60 de ani, iar 59,7% la bărbați.

În topul bolilor asociate în cazul persoanelor care au decedat conduc afecțiunile cardiovasculare, cu 67,1% din cazuri. Urmează diabetul, semnalat la 32,2% dintre pacienții care au murit și afecțiunile neurologice, prezente la 22,3% dintre bolnavii decedați. Afecțiunile renale, obezitatea, afecțiunile pulmonare și neoplasmul au fost, de asemenea, comorbidități în cazul unor decese.

Conform graficului prezentat de INSP, a fost cea mai grea săptămână pentru România de la începutul pandemiei, înregistrându-se un trend ascendant în aproape toată țara. Mai exact, în 34 de județe și în București.

Cea mai gravă situație s-a înregistrat în județul Argeș, unde rata de incidență cumulată a fost, în perioada analizată, de peste 200 de cazuri la 100.000 de locuitori. În alte 7 județe se înregistrează o rată de incidență cumulată peste 100/100.000 locuitori.

În schimb, în 7 județe trendul din săptămâna 20 – 26 iulie s-a menținut stabil, acestea fiind Buzău, Covasna, Gorj, Harghita, Ialomița, Mureș și Satu Mare.

Tags: , , , , , , , ,

Ți-ar putea plăcea