Plămânii unui bolnav COVID-19 din România. Vezi la ce spital

Un medic din județul Alba a decis să facă publică radiografia unui pacient cu COVID-19, pentru a trage astfel un semnal de alarmă și a-i determina pe oameni să nu mai ia în râs această boală.

Reacția medicului vine după ce tot mai mulți oameni își exprimă, în ultima vreme, neîncrederea față de infecția cu noul coronavirus.

Potrivit Alba24, medicul a prezentat radiografia unui pacient cu o formă medie a bolii și a prtecizat că a văzut cazuri și mai grave, în care plămânii pacienților erau mult mai afectați.

 „Pentru cei care nu cred în existența virusului și în boala COVID și decesele provocate de COVID, fiindcă am văzut că există unii care au dubii în ultima perioadă, vă atașez poza rătăcită prin telefon la o radiografie a unui pacient de la Spitalul Blaj de unde tocmai m-am întors. Am șters numele pacientului ca să păstrez confidențialitatea. Radiografii ca acestea am văzut foarte multe la Spitalul din Blaj, cele mai multe dintre ele chiar mai urâte.

Sigur, cei mai mulți dintre voi nu vă pricepeți la radiografii, dar este ușor să vă dați seama de diferența dintre un plămân și celălalt, unul este mai alb (există pneumonie pe acest câmp pulmonar), iar celălalt este mai închis, nuanțe de gri și negru, care ne arată că nu este afectat de pneumonie. Diferența e ușor de făcut.

Acesta a fost un caz ușor spre moderat și pacientul a scăpat cu bine, dar am avut și cazuri mult mai grave”, a transmis medicul Viorel Mada, potrivit publicației citate.

Tags: , , , ,

Ți-ar putea plăcea