Cum definesc medicii imunitatea și de ce trebuie să avem grijă de ea? Totul la Medika TV

Sistemul imunitar ne ajută să protejăm organismul de microorganismele din mediul înconjurător. Pentru ca el să funcționeze perfect, trebuie să avem un stil de viață sănătos. De aceea, unui medici identifică sănătatea imunității cu cea a stilului de viață pe care îl adoptăm. 

Imunitatea are un mod de funcționare cam implică un ansamblu de celule și organe, dar care pot fi influențate și de starea noastră psiho-emoțională. De asemenea, ceea ce mâncăm sau nopțile pierdute își pot pune amprenta asupra imunității. „Toate organele implicate în imunitate, amigdalele, măduva, toate lucrează să avem o imunitate bună. Imunitatea înseamnă un echilibru între corpul nostru fizic și psihicul nostru” a explicat, la Medika TV, dr. Ruxandra Constantina, medic de familie, competență în apifitoterapie. 

Stilul de viață sănătos este esențial pentru funcționarea corectă a sistemului imunitar. În caz contrar, apărarea organismului scade și odată cu acest fenomen apar și bolile. „Când vorbim despre scăderea imunității, nu ne referim de acele deficiențe dobândite în care imunitatea este slabă. Vorbim doar de aceste sistemele ale organismului pe care le putem altera, dacă nu avem un stil de viață sănătos” a mai spus dr. Ruxandra Constantina.

Tags: , , ,

Ți-ar putea plăcea