Cum explică autoritățile cozile formate la centrul de vaccinare de la Romexpo. Dr. Valeriu Gheorghiță: „Nu s-a mai actualizat stocul de vaccin”

Zeci de persoane au fost obligate să stea la cozi interminabile în fața unuia dintre centrele de vaccinare anti-COVID-19 deschise la Romexpo, în București. Imaginile cu oamenii care așteptau la coadă au făcut înconjurul internetului și au atras un val de reacții împotriva autorităților.

Coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID-19 din România, dr. Valeriu Gheorghiță, a explicat într-o intervenție la Medika TV, ce s-a întâmplat de fapt la Romexpo:

Ce explicație am primit și eu a fost că s-a cerut acest necesar, însă a fost subestimat. Pe de o parte s-au vaccinat mai multe persoane în perioada de week-end și nu s-a mai actualizat stocul de vaccin, practic în cursul zilei de ieri ar fi trebuit să se actualizeze necesarul de vaccin și să fie recepționat. A fost o neconcordanță între stocul evaluat de centrul de vaccinare și solicitările care au fost transmise către Centrul Regional de Depozitare de la Cantacuzino”, a declarat col. dr. Valeriu Gheorghiță la Medika TV.

De asemenea, dr. Valeriu Gheorghiță a oferit explicații despre modul în care se realizează aprovizionarea cu flacoane de vaccin pentru centrele de vaccinare din întreaga țară.

„Există o procedură clară privind alocarea dozelor de vaccin către centre. În fiecare zi de vineri se trimite necesarul dozelor de vaccin pentru ziua de sâmbătă, de duminică și de luni și practic următoarea aprovizionare cu vaccin a centrelor se face în ziua de marți. În cazul Romexpo, a fost subestimat necesarul dozelor. S-a subestimat necesarul real. Ceea ce este important este că toți oamenii au fost până la urma vaccinați”, a mai explicat col. dr. Valeriu Gheorghiță.

Tags: , , ,
Ți-ar putea plăcea
De interes