Cum explică medicii nevoia noastră de dulce? Răspunsurile, oferite în direct la Medika TV

 

 

Chiar dacă sunt considerate o amenințare la adresa siluetei, dulciurile sunt o plăcere pentru fiecare dintre noi. Organizația Mondială a Sănătății chiar ne recomandă să mâncăm zahăr, dar în niște limite pe care nu trebuie să le depășim. Și totuși de ce ne plac atât de mult dulciurile? La Medika TV, specialiștii au explicat care este motivul pentru care sunt mari amatori de zahăr.

„De multe ori am fost întrebată de ce ne place atât de mult dulcele? Ne place pentru că este primul gust cu care intrăm în contact. Laptele matern are lactoză, care este un carbohidrat dulce. Și iată că gustul dulce îl primim prima dată și rămânem așa cu el în subconștient” a explicat dr. Diana Voican, medic pediatru cu specializare în nutriție pediatrică, director medical al programului „Sănătos de mic”.

Chiar dacă zahărul este considerat un pericol pentru sănătate, el poate fi consumat. Organizația Mondială a Sănătății a stabilit niște limite în baza cărora putem mânca zahăr sau produse care conțin zahăr.

„Dulciurile nu sunt interzise. Sunt un aliment. Copiii au voie și dulciuri. Avem voie să mâncăm zahăr, în limita a 3 lingurițe pe zi la copii și 5 lingurițe pe zi la adulți” mai spune Dr. Diana Voican, medic pediatru cu specializare în nutriție pediatrică, director medical al programului „Sănătos de mic”.

Pericolul apare atunci când depășim doza recomandată de specialiști în ceea ce privește zahărul.

„Totuși dacă nu suntem cumpătați, zahărul este un aliment care acționează precum drogurile, adică ne poate crea dependență. Și din ce consumăm, vrem mai mult și mai mult” atrage atenția dr. Diana Voican, medic pediatru cu specializare în nutriție pediatrică, director medical al programului „Sănătos de mic”.

Tags: , , ,
Ți-ar putea plăcea