Cum ferim copiii de infecții respiratorii și ce trebuie să facem dacă s-au îmbolnăvit

În plin sezon rece, tot mai mulți copii se îmbolnăvesc de viroze respiratorii. Ministerul Sănătății transmite o serie de recomandări pentru părinți, astfel încât starea de sănătate a celor mici să nu fie afectată.

În recomandările transmise părinților, Ministerul Sănătății face apel în primul rând la prevenirea îmbolnăvirilor. „Nu duceți copilul bolnav în colectivitate. De asemenea, evitați spațiile aglomerate și contactul cu persoanele bolnave. Spălați bine mâinile copilului și aerisiți zilnic camera în care doarme” susțin oficialii din Ministerul Sănătății.

În cazul în care copilul totuși s-a îmbolnăvit, specialiștii recomandă ca celui mici să-i „oferiți lichide și medicamente pentru febră, precum Paracetamol sau Ibuprofen. Este important să știți că medicamentele pentru tuse nu se folosesc la copilul mai mic de 1 an. De asemenea, evitați să fumați în apropierea copilului”.

Dacă starea de sănătate a celui mic nu se ameliorează și prezintă febră de peste 38 de grade Celsius, respiră cu dificultate, devine palid și astenic, atunci trebuie să mergeți de urgență la medic. Este recomandat să luați legătura cu medicul de familie, iar dacă simptomele persistă sau se agravează, transportați copilul la Centrul de evaluare pentru consultarea copiilor diagnosticați cu viroze respiratorii.

Tags: ,
Ți-ar putea plăcea