Cum i-a mobilizat Elveția pe medicii de familie în criza COVID-19. Tratezi COVID-19 sau ți se rechiziționează cabinetul!

Statul elvețian și organizațiile profesionale ale medicilor au adoptat o modalitate fermă pentru a-i coopta pe medicii de familie în îngrijirea pacienților infectați cu noul coronavirus. Alexandru Dobrinov, medic de familie în Geneva, având pe listă 1600 de pacienți, a relatat la Medika TV, cum au fost mobilizați medicii de familie.

”Am primit un mesaj de la Asociația Medicilor din Geneva care ne avertizează că dacă nu suntem cât mai disponibili la cabinet, se poate rechiziționa cabinet și ne obligă să mergem la spital.” Ca urmare, medicul Alexandru Dobrinov și-a schimbat programul și s-a organizat pentru a evalua și trata pacienți COVID-19. În fiecare zi, rămâne în cabinet până spre seară, pe la ora 20,00, chiar 21,00, iar sâmbăta vine, de asemenea, la lucru.

În cabinetul de medicină de familie se pot preleva probe pentru testul Real Time PCR, pot fi consultați pacienți care se prezintă ca suspecți de infecție cu noul coronavirus. Tot medicul de familie îi sună pe pacienții care sunt confirmați cu infecție cu SARS-CoV-2, le face o evaluare și stabilește dacă pot rămâne să se trateze acasă.

În același timp, organizațiile profesionale i-au mobilizat pe medicii de familie să meargă în spital, în mod voluntar, și să ajute la îngrijirea pacienților COVID-19. Medicul Alexandru Dobrinov spune că în week-end, dar și în alte două zile din săptămână, merge, în anumite intervale orare, să acorde, ca voluntar, asistență medicală în spitale de urgență și spitale COVID-19.

Geneva se află în stare de semi-carantină ceea ce înseamnă că s-au închis magazine, restaurante, cafenele și oricare alte locuri de petrecere a timpului liber, rămânând deschise magazinele alimentare și farmaciile.

Tags: ,

Ți-ar putea plăcea