Cum îi îmbolnăvim, de fapt, pe cei mici atunci când stăm în spații închise. Dr. Ilinca Tranulis: „Copiii nu au ce să caute la mall, când e foarte aglomerat”

Pentru că este frig afară, mulți părinți preferă să-i plimbe pe cei mici în spații închise și aglomerate, precum mall-urile sau marile magazine. Această decizie ar putea să le afecteze sănătatea. Iată de ce. 

„ La orice mic simptom de răceală pe care îl are un adult, fie că îi curge nasul, îl doare gâtul sau îl doare capul, el trebuie să stea la distanță de copii, mai ales dacă sunt foarte mici. Nu au ce să caute bebelușii în mall, mai ales în weekend când e foarte aglomerat. Oamenii strănută în palme, apoi pun mâinile pe balustradă, pe diverse uși și se împrăștie germenii. Iar copilul vine în contact cu acești germeni și riscul de a se îmbolnăvi crește” susține dr. Ilinca Tranulis, medic pediatru. 

Pentru a preveni îmbolnăvirea atât a copiilor, cât și a adulților, mai ales în această perioadă în care virusurile de răceală și gripă sunt în circulație mai intens decât în alte anotimpuri, medicii recomandă vaccinarea. „Toți ne așteptăm să mai și răcim, de aceea trebuie să ne protejăm, mai ales noi oamenii mari. Cea mai bună protecție în fața gripei rămâne vaccinul antigripal. Este încă sezonul rece, îl pot face și acum. Nu înseamnă că dacă nu au avut gripă până acum nu se vor mai îmbolnăvi” recomandă dr. Ilinca Tranulis. 

Tags: , ,
Ți-ar putea plăcea