Cum ne afectează tranziția alimentară de la Post la masa de sărbători. Dr. Mircea Beuran, la Medika TV: „Sărbătorile se transformă în mese festive”

Trecerea de la alimentația de post la cea bogată, specifică meselor de sărbători, trebuie făcută cu grijă și responsabilitate. În caz contrar întreg organismul va avea de suferit. 

„Cei care țin postul în general sunt persoane care mănâncă mai mult vegetarian. Din punctul acesta de vedere este un lucru bun pentru că se consumă legume, fructe, semințe. Iar asta duce la o detoxifiere a organismului și totodată o înviorare prin scoaterea toxinelor care provin de la alimentele cu multe proteine” a declarat la Medika TV, Prof. Univ. Dr. Mircea Beuran. 

În ceea ce privește mesele de sărbători, trebuie să fim atenți la alimentație, pentru că mâncărurile copioase nu ne pot face bine. „Sărbătorile se transformă în mese festive, în așa fel încât trebuie să știm că trecerea brutală de la mâncarea de post la o mâncare abundentă nu aduce liniște în organism” a mai explicat dr. Mircea Beuran. 

Tags: , , ,

Ți-ar putea plăcea