Cum ne poate feri spălatul pe mâni de ulcer? Explicațiile medicilor

Igiena corectă a mâinilor ne poate feri de multe boli, inclusiv de ulcer. Boala este generată de o bacterie foarte răspândită în mediul înconjurător. De aceea este bine să ne spălăm pe mâini cât mai des pentru a nu ne îmbolnăvi. 

Infecția cu bacteria Helicobacter Pylori este considerată principala cauză a ulcerului gastro-duodenal. Incidența bolii este ridicată, estimările oficiale precizând că o persoană din 10 este predispusă să dezvolte ulcer din cauza infecției cu această bacterie. „Sunt două cauze majore pentru care  apar ulcere gastrice. În primul rând vorbim despre infecția cu o bacterie pe care mulți dintre oameni o cunosc, Helicobacter Pylori. Simptomele pe care poate să le producă sunt semnificative” susține dr. Mihai Andrei, medic primar gastroenterolog, prezent în studioul Medika TV. 

Pentru a preveni infecția cu această bacterie trebuie să fim foarte atenți cu igiena, recomandă medicii. „Calea de transmitere este fecal-orală. Se transmite de la om la om, din cauza igienei deficitare. Se poate transmite de la persoane care nu s-au spălat corespunzător pe mâini” a mai spus dr. Mihai Andrei. 

Tocmai de aceea este important să ne spălăm pe mâini cu apă și săpun preț de 20 de secunde, pentru a elimina toate microorganismele care ne pot afecta sănătatea. 

Tags: , , , , ,

Ți-ar putea plăcea